Mijn handwerkjeugd-04

Stramien en katoen

0106 Aan het fotootje te zien ben ik alweer een stapje verder gevorderd in mijn handwerkloopbaan. Met katoen randjes borduren op een lap stramien! Deze was in het begin altijd heel stijf, maar werd handelbaarder naarmate mijn werkje vorderde.

Het zomen van het lapje vond ik een naar en langdradig karwei. Het lukte dan ook niet al te best; dat is duidelijk te zien. Maar daarna kon het feest beginnen. Met zelfgekozen kleurtjes ging ik randjes borduren in de kruissteek. De eerste drie waren verplichte nummers, maar daarna mocht je je eigen randjes kiezen.

niet allemaal dezelfde kant uit
niet allemaal dezelfde kant uit

Het besef dat alle kruisjes dezelfde kant op moesten, was bij mij niet zo sterk aanwezig maar Juf was denk ik al blij met alles dat althans de vorm van een kruisje had. Dat er ook een achterkant aan zat, die ook min of meer moest ogen… daar werd niet op gelet.

de achterkant oogt wat rommelig
de achterkant oogt wat rommelig

Het werken met al die kleurtjes, en vooral het uitzoeken ervan, vond ik echt het allerleukste om te doen.

Ach, waren alle handwerkopdrachten maar zo leuk geweest … dan zat ik misschien nu niet achter een beeldscherm maar aan een grote tafel met een vergrootglas en een ingewikkeld handwerk-in-wording.

1 reactie op “Mijn handwerkjeugd-04

  1. Jeetje Annemarie wat een kunst zeg al die kleine steekjes, doe het je niet na hoor.
    Heb je weer top gedaan en ach dat de kruisjes niet allen dezelfde kant opkijken dat doen wij ook niet.

    Een pluim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *