Maandelijks archief: april 2015

Waarom haken?

IMG_1812

 

Omdat je met weinig moeite kleine objectjes kan maken die snel klaar zijn

Omdat je een hekel hebt aan breien maar toch iets met je handen wilt creëren

Omdat je er (meestal) niet van die enge lange naalden voor nodig hebt

Omdat het niet supermoeilijk is

Omdat het niet zo’n ramp is als je een steek laat vallen

Omdat het rust geeft in je hoofd en je gedachten

haakzusters

Omdat de haakzusters haakzusters heten en niet breizusters, borduurzusters, boekbindzusters of tekenzusters …

IMG_1817Op 7 april 2015 hadden de Haakzusters (Emma en Mirella) hun eerste officiële haakworkshop georganiseerd in het atelier van Buba B, een ruimte in het voormalige gebouw van Brocades/HAL langs de spoorlijn Haarlem-Amsterdam. Er waren er 11 geïnteresseerde vrouwen op afgekomen, in verschillende stadia van haakkunde, van absolute leek tot semi-prof. Specifieke wensen konden ook behandeld worden: de een wilde de beginselen onder de knie krijgen, de ander had als wens oortjes leren haken aan wollen dieren. Mijn motivatie was om weer eens iets op te pakken dat ik met mijn handen kan doen en wat ik ook leuk vind. De Haakzusters hadden voor elke deelnemer een fijn pakketje samengesteld met katoen of acryl met bijpassende haaknaald en een simpel beginnerspatroon. Het was fijn om te merken dat wie al kon haken zonder problemen de debuterende zusters spontaan bijstond. Onder het handwerken konden we genieten van koffie, thee en frisjes, opgevrolijkt met heerlijke cakejes en chocolaadjes. Zo werd het een heel gezellige bijeenkomst, die veel te snel voorbijvloog.

IMG_1834

Het atelier van Buba B is gevestigd, als mede-kraakwacht, in het voormalige Brocadesgebouw. Zo konden we direct genieten van Buba B’s assortiment. Mooie retro baby- en andere artikelen in allerlei prijsklassen.

IMG_1841Omdat het gebouw ooit als lab had gefunctioneerd, was er een goed werkende lift aanwezig. Voor mij letterlijk een verademing. Er komt zeker een vervolg en daar zal ik als de omstandigheden dat toelaten, zeker aan meedoen.

 

Meer informatie:

http://www.dehaakzusters.nl/

Tip:

Er is een tijdschrift op de markt, dat Simply Haken heet. In de tijdschriftenwinkel of op http://www.wolplein.nl/haakmagazines te koop. Hierin staan ook allerlei basisweetjes over patronen lezen en basissteken.

In de boekwinkel zijn ook talloze haakboeken te krijgen die allerlei thema’s behandelen.