Grutten in ouwe LP’s

In good companyNu we een pick-up+ in huis hebben (een grammofoon met radio, waarmee je ook LP’s en CD’s tot MP3-formaat kunt omtoveren) leek het ons leuk eens een LP-beurs te bezoeken.

Op 28 december, wat later op de middag, begaven we ons naar de Beijneshal (die bijna onneembare apenrots tegenover het station van Haarlem) om eens flink te gaan snuffelen. Geen vooropgezet plan, gewoon eens kijken. We troffen een handjevol gedreven handelaren aan met kratten vol LP’s maar ook CD’s en een enkeling verkocht ook wat merchandisingspulletjes zoals pepermuntdoosjes met een foto van Elvis Presley.

De prijzen liepen nogal uiteen, maar je kon al vanaf 2 euro met een schijf vinyl naar huis. Probleem: wat koop ik en wat koop ik beslist niet? Daar had ik nog niet over nagedacht. Dus moest ik mezelf goed in bedwang houden en me beperken tot de goedkope LP’s.  Als een blok viel ik voor Powerful People van Gino Vanelli uit 1975. Nee, niet de volgende LP er ook bij kopen. Streng zijn! Daarbij wel de verzamelLP In Good Company met onder andere Laura Nyro, Spirit en Johnny Winter. Voor 6 euro had ik mezelf helemaal blij gemaakt!

Tweemaal per jaar wordt er in de Beijneshal  een platenbeurs gehouden. De datum van de volgende beurs is nog niet bekend.

De Beijneshal is goed te bereiken voor mensen met een handicap. Er is een lift. Die moet je wel even weten te vinden!

Een zwak voor Gino

Powerful people

Voor Gino Vanelli heb ik trouwens een groot zwak. Ooit was er in een soort voorloper van de Top-2000 een programma dat Matthijs van Nieuwkerk (toen een vrij nieuwe TV-verschijning) presenteerde. Eén van de gasten, een jongedame, kwam haar plakboek over Gino Vanelli brengen. Het was inderdaad een schitterend boek. Of ze het niet aan de Maestro zelf zou willen overhandigen, vroeg Van Nieuwkerk een beetje vilein. Dat leek haar geweldig. De TV-camera zwenkte ineens naar een opengaande deur. En Daar Kwam Hij! Zelf! zijn plakboek ophalen. De jongedame was totaal de kluts kwijt en kreeg een paar ferme zoenen van Gino Vanelli! Dit fragmentje heb ik zo vaak langs laten komen, dat ik de videoband totaal verruïneerde. Dit was voor mij het allerbeste TV-fragment allertijden! Dat zou ik nog we eens in de herhaling willen zien.

4 reacties op “Grutten in ouwe LP’s

  1. Geweldig!! Ik begrijp helemaal dat je deze LP gekocht hebt; een aantal jaren geleden heb ik al mijn LP’s weggedaan en deze LP van Gino Vanelli is een van de weinige die ik heb gehouden. Ik heb geen pick-up meer, dus ik kan hem eigenlijk niet eens draaien, maar alle nummers kan ik in mijn hoofd meezingen :-). Het grappige is dat LP’s weer helemaal terug zijn, mijn zoon heeft ook pas weer een pick-up gekocht en ook gewoon weer de nieuwe plaat van The Commen Linnets op LP gekocht.
    Groetjes, Caroline

Reacties zijn gesloten.