Mijn handwerkjeugd-01, inleiding

vliegenzwam.02

Voorwoord

Een levensgeschiedenis kun je weergeven in allerlei thema’s.  Toevallig kwam ik van de week een grote zak handwerkjes tegen die in verschillende levensperiodes gemaakt zijn.  Handwerken … dat is haast niet meer van deze tijd en de zeldzame keren dat je iemand met draden bezig ziet is om de snoertjes van de koptelefoon te ontwarren.

 
Ook ik heb via een leven van studeren en 12 jaar lang intensief kalligraferen de smaak van de computer en alles wat daarmee samenhangt te pakken gekregen. Nu ik bezig ben met het optekenen van andermans levensverhalen, viel mij in dat “handwerken” een prima onderdeel van een levensgeschiedenis kan vormen.
Omdat ik dit blog begonnen ben, en daarmee ook mijn eigen geschiedenis ben gaan vormgeven, dacht ik gewoon: prima thema voor mezelf, ga ik doen.
De keuze voor dit handwerkje maakte ik als volgt.
Het is herfst en daarmee paddenstoelentijd.
De vliegenzwam is een paddenstoel die altijd zeer tot mijn verbeelding heeft gesproken.
Dit handwerkje kwam geheel vrijwillig tot stand, ergens tussen mijn 12de en 18de jaar.